Follow Me @aien_unnie

Tuesday, May 01, 2012

Yeayy outing. Kau ada?

Assalammualaikum.

Haii Yayah!

Mak selalu cakap, 'along, bila nak belajaq masak ni? Nanti kat umah mak metua suruh masak hah tak tau. Ingat boleh main main nanti bla bla bla'  Tapi demi membuktikan yang kite ni bukanlah malas mana pun maka semangat buat cake choc brownies. Yummeyyhh!



First time masuk Daiso Japan memang rambang mata. Lagi-II bila dibayangi poster 1 item RM5 dah lumrah perempuan nafsu membeli terus mengusik jiwa. Tapi Alhamdulillah masih mampu menahan nafsu dengan sepenuh kudrat jadi beli apa yang dicari je. Sebab ada orang tegur bila tengok kereta guwa lapang je kan nahh bila nak tengok hasilnya? Haha.









Ermm ermm malu sebenarnye nak cakap. Ermm buat pertama kali jejak uptown perda sebelum ni lalu je tak terasa nak singgah bila tengok kepadatan pengunjung. Tapi atas permintaan dedek, si kakak gagahi jugakk *budak ni macam macam naunye permintaan die duhhh* Tapi siyes memang besaq ahh uptown ni sampai lenguh kaki bejalan. Nak carik baju, seluar, tudung, jam, eksesori telepon? Semuaa adaaa. Kedai jersi paling berlambak kat situ. Yang minat barang-II antik pun boleh carik kat situ.



Ni makcik penjual baju kelawar!

Tak kisah lah korang nak beli ape pun, tapi jangan lupa singgah this warung nasik lemak. Superb! Sedaap bangat! Sedap dekat ayam goreng and the sambalss. Ohh ya kedai jual shisha pun ada tapi ini tidak digalakkan okay.




Yeahh Superhero, supermanku! #FT : ) 



p/s : Entri outing saja. Thanks for reading//

No comments: