//Officially Dear YAYAH
Your Shoes Please!
DashboardFollow
Bonjour Fellas!



Assalammualaikum and Hello bloggers! Just call me Aien, twenty-two years old already, dah rasa matang dan dah-boleh-kawen-kan? :PHAHA


Be a TALKATIVE!






Credit Section


Skin by Are-Qil Header by Ejat
Best view in Google Chrome
Images By We❤It
Perempuan 9 nafsu 1 akal, tapi bila 1 nafsu tak terkawal...
Wednesday, April 25, 2012 | Wednesday, April 25, 2012 | 1 Kind Person!
Assalammualaikum.

Hye YAYAH!

Betul atau tidak perempuan mempunyai hanya 1 akal tapi 9 nafsu sebaliknya lelaki mempunyai 1 nafsu tapi 9 akal aku rasa teori tu memang boleh pakai. Ce korang perhati orang-II kat sekeliling, baik lelaki mahupun perempuan, u can see what they do or need mostly. Ahh tak payah tengok orang lain lahh baik mengaku diri sendiri juga terarah kepada nafsu yang pelbagai. Nafsu makan, nafsu membeli, nafsu mengumpat, nafsu cemburu dan banyak lagi. Tapi bila 1 daripada 9 nafsu tu bermaharajalela  memang buruk kesannya. Kau pernah rasa? Yeahh aku dah alaminya sendiri. It’too bad yawww!

Dulu zaman selendang mula naik tak silap dalam tahun 2008 masa aku first semester dekat uni. Berjinak jinak beli shawl-shawl online memang menggila. Ya ampun duit ptptn digunain untuk membeli selendang! *adik-II jangan contohi sikap tidak enak ini* Memang rancak ahh sesi pelaburan ni dijalankan. Siap belajar belit membelit lagi. And than keluar pulak Syria with inner. Inner ayunar yang rasa macam woww cantiklah, dua tone tiga tone, macam-II warna weh! Ahh aku suka jadi aku nak beli. End-up yang sadis bila pakai Syria mesti dengan black inner jewww *menyesal menyesal* “andai dapat ku undurkan putaran dunia…”






I admit it yang perempuan sangat cepat terpengaruh lagi-II dengan dunia fesyen. *setuju angguk siku* Bila tengok orang pakai shawl Hana Tajima kita pun sebuk nak berHT walaupun tahu muka tak sesuai pakai macam tu, bila orang makeup kita pun nak makeup walaupun tahu nak pakai eyeliner pun tak pandai sobs sobs. And now bila jumpa facebook jual tudung bawal corak cepat-II isi order form erkk! Cehh dengan yakinnya mengakui yang ehh aku sesuai je pakai tudung bawal corak ni, sebab aku kan suka simple-II jewwww. Ahhh penyakit memboros is coming around the corner pupils.

Benda ni buatkan aku terfikir. APA YANG AKU KEJAR SEBENARNYA? Aku berkorban duit, masa & tenaga semua ini untuk apa? Kepuasan? Tapi aku tak pernah puas pon. Makin aku berkorban, makin aku terkorban. Eh apa aku cakap ni? Hahahaha but yeah i hope you got my idea. Kau takkan pernah puas kalau kau keep on comparing yourself with others. Orang ada kita pon nak ada jugak. Orang takda, kita nak ada jugak. – FL 

Start pertengahan tahun lepas memang buat tak nampak je dengan selendang-II dalam simpanan. Dah pakai tudung bawal-syria-tudung bawal-syria. Memang rasa macam nak bukak kedai kat pasar malam nak jual lelong je semua selendang yang ada. Sehelai 5 hingget! Tapi tu pun belum tentu laku sebab zaman sekarang orang dok menggila dengan tudung bawal corak ayoyo!




P/S : Tak salah aku rasa kalau apa yang kita nak pakai tu akan membuatkan kita konfiden nak berdepan dengan khalayak. Tapi pandai jaga had membeli jangan sampai termakan diri sendiri. Menyesal pun dah tak berguna kennnn. Ohh ya, sesiapa berminat nak beli shawl/ inner seperti dalam gambar, kontek lah saye! Harga lelong wa kasi lu :D

Labels: , , , , , , , ,



Older Post | Newer Post