//Officially Dear YAYAH
Your Shoes Please!
DashboardFollow
Bonjour Fellas!



Assalammualaikum and Hello bloggers! Just call me Aien, twenty-two years old already, dah rasa matang dan dah-boleh-kawen-kan? :PHAHA


Be a TALKATIVE!






Credit Section


Skin by Are-Qil Header by Ejat
Best view in Google Chrome
Images By We❤It
Penjagaan muka sangat penting okay!
Thursday, March 29, 2012 | Thursday, March 29, 2012 | 4 Kind Person!

Assalammualaikum.

Wah wah title bukan main lagi nyahhh! *kata diari kedewasaan ken* heh heh. Okay fokus fokus kepada topik. Sapa taknak muka lawa, putih, mulus dan tak berminyak kan. Ahh tak kira lah apa jua alasan korang terhadap penjagaan muka, muka tetap kena jaga bersih-II. Kalau nak cerita sejarah produk muka, dua puloh belas entri pon belum tentu habes kih kih kih. Tapi aku rasa aku dah jumpa produk yang sangat sesuai dan jadik kegemaran evahh *chinggg* produk ETUDE HOUSE. Ni semua bermula bila selalu stalk belog ailyl rozanna yang femes emes tuu. Meh aku introduce produk-II ni lebih panjang lebar.


Ni masa pestime beli, yang utama kena ada pencuci muka. Salesgirl yang comel tu promote aku peel cleansing form ni dari nuts mix. And than yang paling aku carik produk yang boleh melembapkan otak eh eh kulit muka aku sebab muka aku sangat keringggg ok! So dia promote the collagen moistfull. Lagi sun guard dan tak lupa topeng muka sebab nak feeling feeling rehat sambil pakai mask hikhik.

Okeh sesi zoom in. Ni lah pencuci muka aku “peel so good, feel so good” bertepatan dengan tema kena lah peel dengan baik dan lembut setiap kali guna maka korang dapat rasakan muka akan rasa sangat segar! Siyes wa cakap sama lu! Sebelum ni aku penah try shurah la syahirah la natasya la garnier la bagaiii produk lagi la tapi aku rasa bila sudah cuci muka still rasa macam melekit/berminyak dekat muka. Tapi dengan peel cleansing ni dah tak rasa dah! Lap dengan tuala rasa bersih gila. Awak perlu cuba! *cewahhh*Ni kali kedua aku beli, sebotol tu aku guna tahan 2 bulan *__*

Ni pulak collagen moistful yang dah Berjaya melembapkan muka aku. Dulu kering dan mengelupas kini tak lagi. Dari jenis moist dan sejuk bila pakai syiok syiok hikhok.

Ni lak produk yang baru aku try sebab nak cari base krim yang aku boleh guna tetiap hari pegi keja. Yeahh this be clear moisturizer ada banyak benefit kat dalam dia. Antaranya untuk kecerahan kulit, dah tu melembapkan kulit dan juga dilengkapi dengan SPF30/PA++ sebagai uv protect. Gud kan? *cepat angguk* Be clear tu aku rasa sebab krim ni bewarna putih jernih tak macam krim-II lain yang kekoan atau kekuningan.

Yang ni terbaru aku beli hari tu siapp dapat diari dan fail k-pop yang comel secara percuma. Of kos la kpop sebab etude ni produk-II dari korea.

Tak lupa jugak Etude House Beuty Passport haa siap ada passport lagi youu. Korang akan dapat sticker setiap pembelian RM30 ke atas. Tempek lah dalam passport itewww.

Yang belum jumpa produk terbaik, jom try test produk etude house. Tapi kena tengok la jugak kulit sesuai ke idakkk.


p/s : Tak salah rasanya berhabis duit bila dah kerja ni untuk spent penjagaan diri. Lagi satu tak kisahlah korang pakai jenama apa pun, yang penting mesti rajin! Baru la nampak kesannya okay dah baii.

Labels: , , ,



Older Post | Newer Post