//Officially Dear YAYAH
Your Shoes Please!
DashboardFollow
Bonjour Fellas!



Assalammualaikum and Hello bloggers! Just call me Aien, twenty-eight years old already, a wife and mama for lil Adam. Currently. Later? Pray yahh :PHAHA


Be a TALKATIVE!






7 Fakta Hebat Tentang Collagen Powder Shaklee
Saturday, February 10, 2018 | February 10, 2018 | 0 Kind Person!
Assalammualaikum. Selamat malam semua 😎

Dari petang duk godek godek belog ni. Blog template, blog widget. Google template cecomel. Tapi sayang jugak hat lama ni walaupun header lama DEAR YAYAH. Tak pe lah kan DEAR YAYAH diari VITAMIN MAMA ADAM teheee '_'
.
Banyak dah lupa ni ilmu editing blog. Kena asah balik. Tak pueh pakai fon ja hadap blog ni wuwuwu.
.
Okehh malam ni mama Adam rajin nak share 7 Fakta best yang korang kena tau tentang Collagen Powder Shaklee yang super best ni.

Shaklee Collagen Powder menyediakan kepada anda 4,000mg Kolagen proprietari RSS (Sisik Ikan Merah), kolagen yang dipilih dengan teliti yang diekstrak daripada sisik Ikan Merah.
Bukan sekadar memberikan kolagen, ia turut mengandungi tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camellia Japonica, ekstrak Pfaffia, eskstrak kerang-kerangan, Laktobasilus asidofilus, Vitamin C, B2 dan B6.
Berat molekul rendah untuk penyerapan yang tinggi.
Pek individu untuk pengambilan segera, bila-bila masa, di mana sahaja*



Sesuai untuk sesiapa mempunyai masalah berikut:
.
1) Parut jerawat yang berlubang
2) Untuk yang mempunyai masalah jerawat tompok hitam. Sesuai consume Collagen Powder, kalau awal awal tak jaga , nanti jeragat boleh jadi kekal, susah untuk hilang
3) Untuk yang fokus nak mencerahkan kulit satu badan
.
Antara kebaikan Collagen Powder: .
❤Memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
❤Merawat jerawat
❤Menghilangkan jeragat
❤Mengatasi masalah keguguran rambut ❤Membantu proses detoksifikasi
❤Mengurangkan keradangan
❤Menyokong baik pulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
.
Buat ibu-ibu yang melahirkan dan menyusukan anak Shaklee Collagen Powder membantu:
.
❤Rapatkan aset wanita selepas bersalin
❤Kencangkan payudara wanita menyusu badan
❤Mengetatkan miss V yang longgar


Nak Order?
Nak beli vitamin Shaklee atau anda ada persoalan? Boleh WhatsApp Mama Adam. Klik 016-4707 083. Mama  sedia membantu anda untuk meningkatkan tahap kesihatan anda.

Anda boleh klik imej dibawah jika ingin terus membeli dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda. Sangat mudah!



Untuk pembelian harga ahli, anda boleh daftar menjadi ahli Shaklee. Klik imej di bawah



Nur Ain Binti Ibrahim
SMS/WhatsApp: 016-4707083
Facebook: Nur Ain Ibrahim
Instagram: @aien.shaklee

#ShakleeHargaStudent #ShakleePalingMurah #ShakleeMurah #ShakleeCODPinang #ShakleePulauPinang #Kolagen #KolagenShaklee #CollagenPowder  #CollagenPowderShaklee #Jeragat #VitaminKulit

Vivix Shaklee Top 1 Minuman Antioxidant Terbaik
Wednesday, February 07, 2018 | February 07, 2018 | 0 Kind Person!
Assalammualaikum hai hai hai semua! 🌸

Bukan lagu ja yang ada Top 5 Top 10 carta tau! Shaklee pun ada Top 10 carta vitamin/supplement yang sentiasa menjadi kesukaan ramai haaa 👏
.
Nak tau tak dari Top 10 to Top 1 carta? 👑
.
Cekidauttt.....
.


Haaa Top 1 is VIVIX 👑
Minuman Botani Yang Lazat 😋 (one of my favourite too!)

Khasiat Vivix
Campuran proprietari saintifik termaju kami adalah berasaskan anggur muscadine – salah satu buah-buahan semula jadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa. 
Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.
Di Shaklee, kami memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.

Top 2 adalah ESP kegilaan ramai!
Minuman yang memberikan tenaga berterusan berasaskan Protein!
.
5 Khasiat ESP
  • Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).
  • Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol*.
  • Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.
  • Membekalkan 9 asid amino.
  • Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

Top 3 is OmegaGuard yang kaya dengan Omega 3!
Minyak Ikan Tulen Berkepekatan Tinggi.
.
Antara pelbagai lemak yang ada, terdapat satu yang anda tidak boleh kurangkan – asid lemak penting omega-3, dimana tubuh anda tidak mampu hasilkan sendiri. Dua jenis utama adalah EPA dan DHA, penting untuk kesihatan manusia.
.
3 Khasiat OmegaGuard
Minyak Ikan Berpekatan Tinggi
OmegaGuard™ membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).
Penyulingan Molekul Berganda
Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuard™ menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar. Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.
Sahabat Laut
Diiktiraf oleh Friend of the Sea® untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar.

Top 4 sampai Top 10 mama Adam bagitau fungsi secara ringkas ok? Kalau nak tau lagi details tunggu next entri hehe 😉
.
Top 4 is Sustain Release Vitamin C. Best best! Vitamin C of course untuk kulit licin gebu bebas jerawat! 

Top 5 pulak Ostematrix. Haaa pakar tulang anda. Oste ni adalah vitamin tambahan calcium. Sangat bagus untuk tulang kuat dan gigi yang kuat.

Top 6 ni adalah 'jamu moden' haa. Alfafa Complex. Banyakk sangat manfaat. Antaranya membantu masalah keputihan bagi wanita, agen detox, salah satu milkbooster jugak.

Top 7 jatuh kepada Vitamin E Complex. Best untuk lembapkan wajah. Berkilat u olls. Banyakkk lagi manfaat dia tau!

Top 8 adalah VitaLea Multipurpose Vitamin. Setiap hidangan memberikan 28 jenis vitamin penting dan mineral kritikal, termasuk vitamin C, dan Beta Karotena untuk perlindungan antioksidan.
Vita-Lea® Iron Formula mengandungi 400mcg asid folik, vitamin B yang diperlukan untuk tubuh yang sihat, melalui sistem pengangkutan mikrosalutan berpaten, direka untuk memastikan penyerapan asid folik

Top 9 Collagen Powder. Nak jadi awek muda haruslah ambik collagen powder ni. Kesan seawal 5 sachet. Kulit flawless sangat, gebu, cerah sekata, pori hilang! Smooth sangat kulit 😍

Top 10 adalah Lecithin.

Nak Order?
Nak beli vitamin Shaklee atau anda ada persoalan? Boleh WhatsApp Mama Adam. Klik 016-4707 083. Mama  sedia membantu anda untuk meningkatkan tahap kesihatan anda.

Anda boleh klik imej dibawah jika ingin terus membeli dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda. Sangat mudah!



Untuk pembelian harga ahli, anda boleh daftar menjadi ahli Shaklee. Klik imej di bawah



Nur Ain Binti Ibrahim
SMS/WhatsApp: 016-4707083
Facebook: Nur Ain Ibrahim
Instagram: @aien.shaklee


#ShakleeAnda #PengedarShakleePenang #ShakleeMurahh #ShakleeCOD #VitaminC #MamaAdamjualShaklee #CollagenPowder #PromosiFebruari #VivixShaklee #Multivitamin #Omega3Shaklee #Top10Supplement


Rich Young Group #RYG Team Terbaik!
Monday, February 05, 2018 | February 05, 2018 | 0 Kind Person!
Assalammualaikum semuaaa ❤

Kenapa mama Adam pilih #D2DTeam & #RYG team untuk sama sama berjaya dalam Shaklee?
.
Sebab...there are superb!!! Team yang always curah ilmu. Ilmu marketing, ilmu leadership, ilmu copywriting dannn banyak lagi lah! And always supportive! Kira bila down ada ja aura positive to strive meresap dalam diri ni.
.
Ada sesetengah bisnes yang seseorang tu kena berdikari kan? Kesiannn. Dengan team mama Adam ni seseorang distributors tu tak kan rasa terpencil tauu 😍
.
Kelmarin 4 February RYG organized event RYG Turn 2 (ulang tahun ke-2). Grand u olls. Tema denim turqoise colour. Buat pulak kat high class place. Ada demonstration set Youth baru, ada award lagi!
.
Insyaallah next event RYG turns 3 mama Adam cita cita nak join. Insyaallah. Dapat jumpa face to face orang orang yang berjaya.
.
Jom layan pic2 kat event tu..

                    
                          
                     
                       




Nak Order?
Nak beli vitamin Shaklee atau anda ada persoalan? Boleh WhatsApp Mama Adam. Klik 016-4707 083. Mama  sedia membantu anda untuk meningkatkan tahap kesihatan anda.

Anda boleh klik imej dibawah jika ingin terus membeli dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda. Sangat mudah!



Untuk pembelian harga ahli, anda boleh daftar menjadi ahli Shaklee. Klik imej di bawah



Nur Ain Binti Ibrahim
SMS/WhatsApp: 016-4707083
Facebook: Nur Ain Ibrahim
Instagram: @aien.shaklee

 #ShakleePenang #ShakleeCODPenang #ShakleeMurahh #RYGTurn2 #RYGEvent #ShakleePrwloved


Agen Shaklee No. 1 Pulau Pinang
Sunday, February 04, 2018 | February 04, 2018 | 0 Kind Person!
Assalammualaikum semua! 😊


Hari ni mama Adam nak sembang santai santai dan nak inroduce about my self 🙆
.
Mama Adam ni memang orang jati Penang. Lahir kat Penang, membesar kat Penang dan duduk bermastautin kat Penang (Butterworth). Mama Adam ni friendly tau! Bersedia nak guide sesiapa ja yang berminat dengan Shaklee.
.
Mama Adam love at the first sight dengan Shaklee ni masa tengah kalut nak kawen ye la cari supplement kulit. First beli ESP, Vita C dengan Alfafa.
.
Pastu serious dengan bisnes Shaklee Oktober 2016. Alhamdulillah dengan modal yang sangat murah RM69 ja. Mama Adam dah merasa pulangan keuntungan berlipat ganda 😍 Tq Shaklee!
.
Jatuh cinta lagi dan lagi dengan set Menyusu + Slim Shaklee ni. Alhamdulillah it works on me. Ohh tak lupa jugak Revitalizing Syampoo yang selesaikan masalah rambut gugur yang super teruk tu 😢
.

Anda Ada Masalah? Meh Mama Adam bantu..
.
Ada masalah kesihatan – Mama Adam boleh terangkan punca masalah, fungsi produk dan syorkan cara makan yang betul. InsyaAllah mama Adam pantau sampai anda sihat.

Vitamin dah habis – Mama Adam boleh buat penghantaran atau kita boleh jumpa di mana- mana sekitar Pulau Pinang.

Tak tahu cara makan yang betul – Anda dapatkan produk Shaklee daripada saya dan Mama Adam bantu berikan cara pengambilan yang berkesan

Pengedar anda ghaib – Mama Adam always 'available'. Pantas WhatsApp Mama Adam untuk bantuan ye 016-4707083

Pengedar tak servis – Mama Adam akan jaga pantau dan servis anda betul- betul. Sebab Mama Adam komited nak bantu anda dapatkan kesan yang anda nak.


Kenapa Mama Adam Pengedar Shaklee Terbaik Anda?


Untuk anda, ini komitmen Mama Adam:

Beri nasihat dan layanan yang mesra setiap masa.
Bimbing punca dan cara atasi masalah kesihatan yang anda ada.
Pilih produk Shaklee yang tepat untuk masalah kesihatan anda.
Syorkan cara makan produk Shaklee untuk kesan yang cepat.
Tawarkan harga yang jimat.
Pantau dan bagi ‘after sales’ service yang berpanjangan.


Nak Order?
Nak beli vitamin Shaklee atau anda ada persoalan?
Boleh WhatsApp Mama Adam. Klik 016-4707 083. Mama  sedia membantu anda untuk meningkatkan tahap kesihatan anda.

Anda boleh klik imej dibawah jika ingin terus membeli dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda. Sangat mudah!



Untuk pembelian harga ahli, anda boleh daftar menjadi ahli Shaklee. Klik imej di bawah



Nur Ain Binti Ibrahim
SMS/WhatsApp: 016-4707083
Facebook: Nur Ain Ibrahim
Instagram: @aien.shaklee

#ShakleeAnda #PengedarShakleePenang #ShakleeMurahh #ShakleeCOD #VitaminC #MamaAdamjualShaklee #CollagenPowder #PromosiFebruari

PROMOSI COLLAGEN POWDER SHAKLEE JIMAT!
Saturday, February 03, 2018 | February 03, 2018 | 0 Kind Person!
.
Collagen Powder Shaklee! Promosi collagen powder shaklee super murahhh untuk Februari 2018.


.
Menjadi REBUTAN ramai. Kesan seawal 3 hari
.
Diperbuat dari sisik ikan merah sejenis ikan laut dalam
.
Yang mampu menahan pressure dalam laut dalam
.
Maknanya Collagen Powder ini sangat tough. Tak mudah rosak dengan pencernaan
.
Sangar halus sehingga dapat diserap ke dalam usus dan dibina semula dalam struktur kulit
.
Sesuai untuk sesiapa mempunyai masalah berikut:
.
1) Parut jerawat yang berlubang
2) Untuk yang mempunyai masalah jerawat tompok hitam. Sesuai consume Collagen Powder, kalau awal awal tak jaga , nanti jeragat boleh jadi kekal, susah untuk hilang
3) Untuk yang fokus nak mencerahkan kulit satu badan.
Antara kebaikan Collagen Powder: .
❤Memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
❤Merawat jerawat
❤Menghilangkan jeragat
❤Mengatasi masalah keguguran rambut ❤Membantu proses detoksifikasi
❤Mengurangkan keradangan
 ❤Menyokong baik pulih tisu dari kecederaan otot         dan tulang
.
Buat ibu-ibu yang melahirkan dan menyusukan anak Shaklee Collagen Powder membantu:
.
❤Rapatkan aset wanita selepas bersalin
❤Kencangkan payudara wanita menyusu badan
❤Mengetatkan miss V yang longgar

.
Nak beli vitamin Shaklee atau anda ada persoalan? Boleh WhatsApp Mama Adam. Klik 016-4707 083. Mama  sedia membantu anda untuk meningkatkan tahap kesihatan anda.

Anda boleh klik imej dibawah jika ingin terus membeli dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda. Sangat mudah!



Untuk pembelian harga ahli, anda boleh daftar menjadi ahli Shaklee. Klik imej di bawah



Nur Ain Binti Ibrahim
SMS/WhatsApp: 016-4707083
Facebook: Nur Ain Ibrahim
Instagram: @aien.shaklee

#ShakleeHargaStudent #ShakleePalingMurah #ShakleeMurah #ShakleeKluang #ShakleeBatuPahat #Kolagen #KolagenShaklee #CollagenPowder  #CollagenPowderShaklee #Jeragat #VitaminKulit


OMEGA 3 MINYAK IKAN TERBAIK UNTUK TUBUH
Friday, February 02, 2018 | February 02, 2018 | 0 Kind Person!
.
Otak VS Lemak
.
Tahukah anda bahawa 2/3 daripada otak kita terdiri daripada lemak?
.
Di mana lemak tersebut memerlukan Asid Lemak Omega 3
.
Berikan #OmegaGuard kepada anak anda PERKEMBANGAN OTAK mereka dan dapat BERFUNGSI dengan lebih optimum
.
OmegaGuard juga dapat MENINGKATKAN SISTEM IMUN & SELERA MAKAN anak anda
.
OmegaGuard juga sesuai diambil oleh:
.
IBU HAMIL
1. Membantu perkembangan otak bayi di dalam kandungan
2. Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang/ tidak cukup bulan
3. Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil
.
IBU MENYUSU
1. Menghasilkan susu berkualiti dan membantu perkembangan otak bayi
2. Ibu dapat menurunkan berat badan tanpa menjejaskan penghasilan susu
.
KANAK-KANAK
1. Anak lebih fokus dan aktif semasa belajar. Sesuai untuk perkembangan otak.
2. Memperkuatkan sistem imunisasi badan.
.
Kuantiti: 90 kapsul
RP : RM144.43
.
NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1237664) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6016 4707083 (Ain) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya

.
#Shaklee #SayaJualShaklee #ShakleeHargaStudent #ShakleePalingMurah #ShakleeMurah #ShakleeKluang #D2DTeam #MinyakIkan #MinyakIkanShaklee #VitaminBelajar #ShakleePulauPinang #ShakleeCODPenang #ShakleePreloved

Monday, February 13, 2017 | February 13, 2017 | 0 Kind Person!
Tips Kurus Mudah 😉


APA FUNGSI LECITHIN?

👉Lecithin adalah pengemulsi semulajadi yang bertindak dengan cara melekat pada lemak dalam darah seterusnya mengapung dan mengelakkan dari lemak degil tersebut melekat pada dinding membran.

APA KANDUNGAN LECITHIN?

Lecithin Shaklee mengandungi sumber semulajadi daripada kekacang soya di mana setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolina dan 48mg inositol.

Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.

APA FUNGSI KOLINA?

Kolina penting dalam diet harian kerana fungsinya menyokong kesihatan otak, hati, kardiovaskular dan pembiakan.

Kolina adalah suatu komponen neuropenghantar asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej kepada otak dan sistem saraf.

Maknanya selain untuk menghapuskan lemak degil, kolestrol dalam badan, Lecithin juga boleh membantu otak kita berfungsi dengan cerdas.

APA KELEBIHAN LAIN LECITHIN?

👉 Ia boleh melindungi hati kita ~ Bagaimana? Lecithin  boleh menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak. Yang baiknya ia juga boleh membantu memulihkan kesihatan hati.

👉 Memecahkan lemak dan kolestrol ~ Caranya? Lecithin bertindak sebagai 'pembersih' salur darah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolestrol dan trigliserid dalam tubuh kita.

👉 Melangsingkan ~ Menghalang obesiti. Kalau kita ambil Lecithin dalam kuantiti yang betul  maka makin cepatlah pembakaran lemak degil dalam tubuh kita berlaku. Lepas tu jadilah langsing semula  tanpa penyakit kerana ianya seimbang dengan tubuh badan kita.

👉 Mencantikkan otot dan kulit. Ia mengelakkan kulit bersisik/kering terutama yang kerap menggunakan pendingin hawa. Lecithin boleh membentuk membran sel, melembabkan serta menghaluskan kulit supaya kulit kita jadi cantik, juga boleh mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.

👉Memperbaiki alergi ~  Lecithin boleh menghalang platlet darah dari mengaktifkan tisu gegelang di dalam salur darah yang boleh menyebabkan alergi semakin paarah seperti penyakit kulis spt dermatitis dan demam alergi.
 
👉 Menghalang kejadian batu karang ~ Batu karang tu terjadi akibat dari kolestrol yang berlebihan alam badan kita. Jadi Lecithin akan bertindak untuk pengemulsi supaya kolestrol yang mencanak-canak tu dapat dihalang dari menjadi batu karang.
 
👉Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress ~ Kolina yang saya nyatakan di atas tadi akan berfungsi untuk penghantar/ agen saraf kranial yang boleh mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress.
 
👉Menghalang tekanan darah tinggi ~ Caranya? Lecithin boleh menghalang arterioklerosis, menggalakkan peredaran darah. Maknanya Lecithin menghalang darah daripada tersekat atau tersumbat.
 
👉Boleh juga untuk mengatasi masalah prostat lelaki
 
👉Meringankan sembelit ~ Fungsinya untuk melembutkan najis dengan cara melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus.

LECITIN SANGAT MEMBANTU IBU BERSALIN/DALAM PANTANG

👉Lecithin boleh membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu baru bersalin .biasanya lemak-lemak terkumpul ketika mengandung.

👉Lecithin ini juga boleh berperanan untuk mengurangkan risiko clog duct atau duktus susu tersumbat

👉Lecithin boleh membantu ibu mengatasi masalah lost of short term memory yang biasa akan dialami selepas bersalin.

👉Lecithin juga boleh membantu menyalurkan inositol dan kolin dalam susu ibu untuk meningkatkan perkembangan otak bayi.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1237664) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6016 4707083 (Ain) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya

#Lecithinmurahh #lecithinpromo #sayajualshaklee
#sayajualvitamin #promofebruari #tipskurus #nakkurus #jomkurus


Older Post