Follow Me @aien_unnie

Monday, May 07, 2018

10 Cadangan Resepi ESP Shaklee

May 07, 2018 0 Comments
Assalamualaikum semuaaa!

Okehh entri ni ringkas tapi AWAS! Mampu membuatkan anda terliur (tutup mulut tu 😜)

Bagi peminat tegar ESP, mesti ada yang dah ada favourite resepi ESP mix blablabla. 2 sudu ESP mix je dengan apa air favourite korang.

Tapi bagi yang kebuntuan idea atau baru nak mencuba ESP ni haaaa ada 10 resepi ESP yang pasti memikat hati ❤

Mama Adam suggest buat dengan buah buahan fresh lagi best ok! Tak perlu tambah gula dah tau. Just add on ESP je. Minum sejuk sejuk boleh, buat ice blended pun boleh. So yummmyyyy πŸ˜‹πŸ˜‹

Puasa pun dah nak dekat kan?nahhh resepi pembuka selera anda jugak ni.
.
.
.
.
.
.
.
.











Best kan best? Nak cuba ESP dengan pembelian harga kasih sayang boleh klik sini
πŸ‘‰ NAKESPMURR
Nak Order?
Nak beli vitamin Shaklee atau anda ada persoalan? Boleh WhatsApp Mama Adam. Klik 016-4707 083. Mama  sedia membantu anda untuk meningkatkan tahap kesihatan anda.

Anda boleh klik imej dibawah jika ingin terus membeli dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda. Sangat mudah!



Untuk pembelian harga ahli, anda boleh daftar menjadi ahli Shaklee. Klik imej di bawah



Nur Ain Binti Ibrahim
SMS/WhatsApp: 016-4707083
Facebook: Nur Ain Ibrahim
Instagram: @aien.shaklee

#ESPlicious #ResepiESPShaklee #CadanganPengambilan #ShakleePenang #CODPenangarea #ShakleeMurah #ShakleePreloved #ShakleeStudent

Saturday, May 05, 2018

7 Sebab Kukuh Kenapa Pilih Shaklee

May 05, 2018 0 Comments
Assalammualaikum readers kesayangan mama Adam 🌷🌷

Actually Mama Adam berkenalan dengan Shaklee product around tahun 2011/2012. Sebab masa tu nak dekat dekat hari bahagia so, gelabah la cari supplement itu ini demi nak nampak berseri di hari perkahwinan cewahhh πŸ˜‚

So, product Shaklee yang pertama mama Adam consume is set flawless (ESP+SR Vita c). Its was amazing tau. Dah rasa Shaklee effect tu. Rasa kulit makin gebu, lembut dan flawless.

Here it is, 7 SEBAB KENAPA PILIH & STAY DENGAN SHAKLEE πŸ’•

1. SHAKLEE EFFECT
First produk Shaklee yang mama Adam consume menunjukkan kesan yang sangat positif. Happy tau bila dapat apa yang kita impikan dan idamkan. Kulit nampak perubahan ketara, makin sihat dan bermaya. Dulu kusam nauu. KUSAM. KUSAAMMM MASAM haha. Jangan terkejut bawah ni my real testimoni.
.
.
.
.
.
.
.

TARAAAAA



2. YAKIN DENGAN PRODUK
Bila kita sendiri dah rasa dan dapat kesan positif dari product yang kita guna mesti lah rasa yakin tu berganda-ganda. Bila mama Adam ada masalah susu drop masa bf adam, so ikhtiar jugak dengan set penyusuan shaklee (ESP+Alfafa). Alhamdulillah susu jadi pekat plus masalah buncit selepas bersalin pun hilang sekelip mata. Which is alfafa membantu as agen detox. Omegaguard pulak kasi cair lelemak. Best πŸ‘πŸ‘πŸ‘ Berat around 39-40KG hahaha.


3. PRODUK DISAHKAN SELAMAT DAN SUCI
Shaklee mempunyai ramai kepakaran dan saintis dalam pelbagai bidang seperti pakar nutrisi, para doktor dan sebagainya. Sesuatu produk yang bakal dikeluarkan akan menjalani kajian kajian oleh Shaklee Research and Development dan juga berkolaborasi dengan student dari universiti yang sedang menjalankan eksperimen dan kajian mereka. Shaklee disahkan HALAL dan selamat digunakan oleh Jakim. So, kita yang dah dapat kesan baik saling membantu sharing kebaikan produk shaklee disamping menambah pendapatan sampingan ❤


4. MODAL MINIMAL, UNTUNG LUMAYAN
Yang paling menarik untuk jadikan Shaklee as a part of bussiness adalah modal permulaan yang sangat minima. Ya la ekonomi kits sekarang kan cukup cukup makan. Macam mana nak mulakan bisnes kalau perlu keluarkan modal besar, simpan stock lepastu menjual. Andai kata stock kat rumah tak laku kan sedihhh 😣

Tapi Shaklee hanya bermodalkan RM80 untuk pendaftaran keahlian, akan dapat member kit lengkap segala info tentang shaklee & produk shaklee. Plus ADA GROUP SUPPORTIVE, COACHING, LEARNING DAN SENTIASA BERADA DI CIRCLE POSITIVE. Tapi!! Kena bijak memilih group mana yang nak join tuuu. Takut group tak aktif terkapai kapai awak sorang sorang hihi

5. SISTEM BONUS SHAKLEE
Haaa bukan saja dapat untung poket which is untung dari harga ahli-retail (tentukan sendiri berapa kita nak ambik untung) tapiiii Shaklee jugak ada sistem bonus mengikut uv sesuatu produk. Ada pengiraan percentage ikut uv terkunpul kita. Setiap 14 haribulan tingting masuk la bonus ke dalam akaun masing-masing.

Tak perlu beli stock simpan kat rumah sebab jual atas demand customer. Bila ada order just klik di website shaklee. Simple! Shaklee urus postage sampai la customer dapat barang depan pintu rumah. Best kannnn. Kalau rajin plus ada kelapangan boleh ja beli di branch shaklee berdekatan. Ambik aura sikit kann haha.



6. SISTEM TIDAK MENINDAS 
Sistem urusniaga yang diaplikasi oleh shaklee ni bukan macam sistem-sistem lain yang 'menindas/menipu' orang lain terutamanya downline. Haaa sebab apa, sebab konsep dia mudah je, siapa buat, siapa usaha tanpa jemu, siapa sale mantap maka dia lah dapat bonus. Tak buat memang tak dapat apa-apa. Which is sesetengah bisnes yang dapat untung bulat bulat dengan menggunakan sistem downline. Ish3 menganiaya orang bawahan. Shaklee adalah MLM patuh syariah 😊

7. INSENTIF BONUS TAMBAHAN
Shaklee jugak sediakan banyakkk insentif mengikut kelayakan (berdasarkan UV) seperti insentif trip melancong (star-cruise, langkawi, Jepun dan lain-lain). Menyediakan tiket umrah yang bertaraf 10⭐⭐⭐⭐⭐. Bonus kereta (car bonus) yang dibayar dengan duit. So terpulang duit tu nak buat shopping ke, nak bayar kereta tiap bulan ke ikut u olls lah. Best kannn.



Selama mama Adam join Shaklee as Trusted Distributer ni, dah berganda bonus mama Adam dapat daripada permulaan modal dulu. Syukurrr. Tak susah pun nak bisnes Shaklee. Kita dapat tolong orang solve masalah kesihatan mereka, kita pun dapat manfaat ❤

Janji niat nak berniaga, tolong orang Lillahita'ala. Insyaallah.


Mama Adam nak cari 3 orang saja partner untuk #ProjekDuitRaya2K. Kalau ada yang betul betul nak boleh terus wasap ok?
Tekan sini πŸ‘‰ PROJEKDUITRAYA2K

Nak Order?
Nak beli vitamin Shaklee atau anda ada persoalan? Boleh WhatsApp Mama Adam. Klik 016-4707 083. Mama  sedia membantu anda untuk meningkatkan tahap kesihatan anda.

Anda boleh klik imej dibawah jika ingin terus membeli dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda. Sangat mudah!



Untuk pembelian harga ahli, anda boleh daftar menjadi ahli Shaklee. Klik imej di bawah



Nur Ain Binti Ibrahim
SMS/WhatsApp: 016-4707083
Facebook: Nur Ain Ibrahim
Instagram: @aien.shaklee

#ShakleeAgenPenang #ShakleeStudent #ShakleeMalaysia #CODShakleePenang #KenapaPilihShaklee #ShakleeSelamatSuci

Sunday, April 22, 2018

4 Tips Hadapi Kulit Berminyak

April 22, 2018 0 Comments
Assalammualaikum semua 😊

Kulit berminyak macam nak goreng ikan!!! Haaa tudiaa..
Siapa kat sini yang jenis dah mandi pun muka berminyak? ✋

Siapa kat sini yang tak pernah sehari muka tak berminyakk?! 😲

Siapa kat sini bila makeup pun habis punah gara gara kulit muka berminyak teruk!? 😱 Geram plus tak selesa kan muka berminyak ni. Jadi rimas. Nampak berlemuih je. 

Sakit hati sakit mata kita tengok. Mama Adam ada sorang kawan yang jenis oily sangat kulit dia. Kita tengok pun rasa nak tadah je. Macam nak lap lap je. Geram tengok minyak minyak tu huhu. 

Pastu kehulu kehilir kena sentiasa bawak kertas lap minyak yang warna biru tuu.
Yang bila kita kesat kat kulit dia akn macam tanggal minyak. 

Tapi tak sampai sepuluh minit kemudian akan berminyak semula. Oh no!

And tahu tak korang kertas nak 'buang minyak' tu tak la bagus mana pun. Dia lebih kepada merosakkan kulit. Sebab kita tonyoh kat muka kan. And its kasar. So boleh ganggu lapisan kulit. 

See. Niat kita nak singkirkan minyak tapi masalah lain pula yang kita hadapi!!!! 

So here's a few tips mama Adam share untuk mereka yang kulit berminyak melampau ni :- 

1. Please drink loads of water. Janganlah malas minum air nak kena cubit ni!! 

2. Jangan tidur dalam keadaan tak tanggal make up. Sentiasa cuci bersihkan muka sebab kalau tak cuci sebelum tidur pores tersumbat and minyak lagi suka berjemaah kat kulit tu.

3. Elakkan makan junkfood and makanan berminyak. Jaga pemakanan kita. Amalkan makanan yang healthy. Nak makan makanan kurang sihat boleh tapi berpada-pada lah ok janganlah makan bagaikan tiada hari esok pula πŸ˜’

4. Amalkan pemakaian toner and moisturiser. Ada orang ingat kulit berminyak dah tak perlu nak moisturise or toner. Salah tu. Pakai!!! Sebab ianya boleh mengawal kadar minyak. 


Besides, kalau you malas nak pakai moisturiser, kulit you akan CEPAT NAMPAK TUA tau!!! 

Tamau kan? 😜. 

Pilihan mama Adam of course will be YOUTH SKINCARE. Skincare terbaik yang dikeluarkan Shaklee dan mengambil masa 8 tahun untuk kajian serta ujikaji dalaman sebelum dipasarkan untuk kegunaan ramai.


Takkan pernah menyesal tau. Skincare bertaraf tinggi sebab diformulasikan secara klinikal dan mengandungi bahan bahan yang terkenal dengan anti-aging. Best!



Set skincare YOUTH terdiri -
1. Luminous Gel Oil Cleanser ( power jugak as makeup remover)
2. Perfecting Skin Toner
3. Advance Renewel Night Cream
4. Age defence Moisturizer (ada SPF50 penting tau!)
5. Youth Activating Serum


PERCUMA!! Dengan setiap pembelian fullset Youth.
6. Radiance C + E


TESTIMONI PENGGUNA




Nak harga promosi & percuma Radiance C+E? Cara cara pembelian tertera di bawah ⤵

Nak Order?
Nak beli vitamin Shaklee atau anda ada persoalan? Boleh WhatsApp Mama Adam. Klik 016-4707 083. Mama  sedia membantu anda untuk meningkatkan tahap kesihatan anda.

Anda boleh klik imej dibawah jika ingin terus membeli dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda. Sangat mudah!



Untuk pembelian harga ahli, anda boleh daftar menjadi ahli Shaklee. Klik imej di bawah



Nur Ain Binti Ibrahim
SMS/WhatsApp: 016-4707083
Facebook: Nur Ain Ibrahim
Instagram: @aien.shaklee

#YouthSkincare #YouthViral #CleanserSelamat #SetYouthShaklee #AgentShakleePenang #CODPenang #ShakleeMurah #ShakleePreloved

Wednesday, April 18, 2018

7 Kesilapan Semasa Berpantang Sendiri. Jangan Ambil Ringan!

April 18, 2018 0 Comments
Semasa berpantang sendiri, kita memang ada kecenderungan untuk menjadi ‘malas’ atau ‘mengelat’ kerana tiada siapa yang memantau. Jangan begitu. Walaupun sekarang anda tak merasakan apa-apa kesan, ia mungkin akan menimbulkan masalah pada masa akan datang.

Ini antara perkara yang selalu diambil ringan, elakkan ya!


1. TAK ADA PERANCANGAN

Walaupun berpantang sendiri, anda perlu ada perancangan agar anda mampu mengurus keluarga di samping menjaga kesihatan diri dan bayi.

Pada awalnya, mungkin anda akan mengambil masa untuk mencari rentak, namun tetapkan objektif anda dan utamakan kesihatan diri.

Contohnya, bangun awal pagi supaya anda dapat mengurus diri, memasak, atau bersarapan sambil meminta suami untuk menjaga bayi sebelum pergi ke pejabat. Atau, anda boleh bergilir dengan suami untuk memandikan bayi. Dengan cara ini, anda mempunyai sedikit masa berkualiti untuk diri sendiri.

2. MALAS BERBENGKUNG

Bengkung ini bukan saja dipakai untuk mengembalikan kelangsingan, tetapi ia juga mempunyai kelebihan dari segi kesihatan lepas bersalin. Menurut Datin Sharifah Anisah Barakbah, penulis buku Ensiklopedia Perbidanan Melayu, amalan berbengkung dapat mengecutkan rahim yang bengkak serta turut membantu menetapkan kedudukan peranakan daripada ‘jatuh’. Ia juga memperbaiki postur, menghilangkan sakit belakang dan mempercepatkan keluar darah kotor.

Selain itu, kita pun lebih selesa dan yakin untuk bergerak, sekaligus memudahkan proses penyusuan badan.

Sekarang sudah terdapat pelbagai jenis bengkung moden yang dijual di pasaran. Kalau dulu alasannya susah nak pakai yang bertali, kini ada jenis ‘zap on’ atau berzip. Mudah saja. Jadi, jangan malas ya!

3. TAK PAKAI STOKIN

Pemakaian stokin sewaktu berpantang juga sering dipandang enteng. Kalau diikutkan petua orang-orang dahulu, memang mereka akan benarkan ianya ditanggal semasa mandi atau ke tandas saja. Alasannya panas, tak selesa, dan leceh.

Seeloknya, ia perlu dipakai setiap masa. Malah, kajian saintifik ada menunjukkan bahawa tidur dalam keadaan berstokin mempunyai banyak manfaatnya untuk kesihatan. Walaubagaimanapun, sebagai ganti stokin, boleh juga memakai selipar lembut yang sesuai dipakai di dalam rumah. Asalkan ada lapik di antara kaki kita dengan lantai.

Amalan ini bertujuan mengelakkan urat kaki kita daripada bersimpul dan mengelak ‘angin’ memasuki badan kita. Bila rasa tak bermaya, pening-pening lalat dan sebagainya, itulah tandanya badan kita dimasuk ‘angin’.

4. ABAIKAN KESAKITAN

Sewaktu berpantang, memang kita akan selalu sakit-sakit badan. Ada beberapa lagi amalan yang amat bermanfaat untuk membantu mengembalikan kesegaran tubuh wanita berpantang seperti bertungku dan berurut. Dengan kedua-dua amalan ini, ia akan mempercepatkan proses pemulihan luaran dan dalaman.

Selain itu, boleh juga ‘request’ dengan bidan untuk urut melancarkan pengeluaran susu badan. Jika tidak, kita boleh demam akibat susu tersumbat atau bengkak susu yang melimpah ruah.

Mereka juga boleh memberi khidmat nasihat jika anda mempunyai masalah berkaitan kesihatan semasa dalam pantang. Bidan dan tukang urut zaman sekarang bukan hanya mengikut adat semata-mata, tetapi kebanyakannya memahami cara hidup moden dan boleh memberi nasihat yang praktikal berdasarkan fakta sains dan hukum agama. Namun, jangan teragak-agak berjumpa doktor sekiranya anda mengesyaki sebarang masalah serius.

5. MAKAN SUKA HATI

Apabila kurang perancangan, anda mungkin cenderung untuk memakan terlalu banyak makanan berproses akibat tak cukup masa. Atau, ada yang terpaksa makan biskut, roti, dan air milo saja sampailah suami pulang dari kerja. Kalau nak masak pun, tak tahu nak masak apa sebab takut ‘pantang’.

Banyak menu berpantang yang telah terpampang di laman web dan blog masakan. Untuk memudahkan, anda boleh print siap-siap menu makanan beserta resipi yang ‘simple’. Jadi, kalau anda tak dapat memasak, suami bolehlah membantu dengan mudah.

Kalau dah tak sempat sangat pun, telefon saja untuk tempahan. Ramai bidan yang menyediakan perkhidmatan begini. Canggih bukan? Tak perlu pening kepala lagi!

6. KURANG MINUM AIR

Ada yang berpantang cara lama takut nak minum air. Tapi sebenarnya air kosong sangat penting bagi mengelakkan kita terhidrat. Kalau kurang air, kita boleh terkena sembelit, malah penghasilan susu badan pun boleh terjejas.

Seperkara lagi, minuman berais juga tidak digalakkan. Namun menurut laman web Babycenter, buat masa ini belum terdapat kajian dan bukti yang kukuh mengatakan bahawa ais akan mendatangkan mudarat kepada ibu berpantang. Yang penting, elakkan air manis kerana ia sememangnya tidak menyihatkan.

7. SIBUK NAK BUAT BANYAK KERJA

Kalau ikutkan kerja rumah, memang tak pernah habis. Lebih-lebih lagi buat wanita yang ada anak kecil yang perlu dijaga selain bayi.

Jadi, cuba minimakan kerja anda sebanyak mungkin. Contohnya, cukuplah dengan memasak sekali untuk sehari. Sarapan dengan makanan yang mudah seperti roti atau lempeng dan sekalikan lauk tengahari dan malam. Tangguhkan dulu kerja lain yang boleh seperti mencuci baju atau menyapu sampah.

Ini bukannya masa untuk anda menjadi ‘superwoman’ dan penyelamat untuk semua orang. Ahli keluarga tentu memahami keadaan anda.

Ini 7 perkara yang husna kongsikan, sering kita abaikan and memandang remeh. 

Badan ni satu sahaja, pelihara dengan baik. Salah satu caranya dengan mengamalkan Set Pantang Shaklee juga πŸ’ͺ🏻 Set Berpantang Shaklee mempunyai nutrisi yang lengkap yang berfungsi secara menyeluruh memberi manfaat dan kebaikan buat si ibu dan juga bayi. 

Selain itu, set berpantang Shaklee juga boleh digunakan seawal baru berpantang dan berterusan diamalkan sampai bila-bila.



Nak Order?
Nak beli vitamin Shaklee atau anda ada persoalan? Boleh WhatsApp Mama Adam. Klik 016-4707 083. Mama  sedia membantu anda untuk meningkatkan tahap kesihatan anda.

Anda boleh klik imej dibawah jika ingin terus membeli dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda. Sangat mudah!



Untuk pembelian harga ahli, anda boleh daftar menjadi ahli Shaklee. Klik imej di bawah



Nur Ain Binti Ibrahim
SMS/WhatsApp: 016-4707083
Facebook: Nur Ain Ibrahim
Instagram: @aien.shaklee

#SetBerpantangShaklee #PantangWithShaklee #7AmalanBerpantang #ShakleePenang #CODPenang #ShakleeMurah #ShakleePreloved #ShakleeStudent #ShakleeMalaysia

Tuesday, April 17, 2018

8 Tips Tambahkan Berat Badan

April 17, 2018 0 Comments

Ha selalu orang bagi tips kurus je kan. Kali ni Mama Adam nak share tips untuk tambahkan berat badan pula.

Bukan semua orang nak kurus kan.. Mama Adam pernah ada customers yang datang mintak consultation untuk gain weight. Katanya penat tengok badan melidi je. :(

Okay so here few tips yang akan bantu anda gain weight insyaAllah

#1 : Ambil Lebih Kalori Berbanding Biasa
Pengambilan kalori biasa anda sebelum ini habis hanya untuk aktiviti biasa pembakaran kalori dalam tubuh. Anda tidak sempat untuk menyimpan tenaga lebihan sebagai lemak dan membina otot.

Jadi, tambahkan sedikit jumlah keperluan kalori dalam pemakanan seharian anda. Ia adalah kaedah Calorie Surplus (kalori masuk > kalori keluar). Kalori masuk ialah jumlah kalori daripada sumber diet yang anda makan. Kalori keluar ialah kalori yang dibakar dalam tubuh.

Berapa banyak kalori kita guna setiap hari? Kira anggaran penggunaan kalori dengan Kalkulator Kalori Online ini.

Katakan kalori yang anda gunakan setiap hari ialah 3000.

Jika ingin tambah berat badan secara sederhana, boleh tambah 300 hingga 500 kalori daripada jumlah tersebut. Jika nak lebih cepat,boleh tambah dalam julat 700 hingga 1000 kalori.

Tapi harus di ingat, pengambilan kalori perlu sesuai dengan aktiviti. Senaman adalah menjadi keperluan untuk menjayakan misi ini dengan sihat.

Kita seharusnya membina lebih otot berbanding lemak jika tidak mahu terjerumus dalam kategori orang berlebihan berat badan.

#2 : Ambil Lebih Protein
Salah satu cara untuk tambah berat badan dengan sihat ialah dengan ambil lebih protein.

Protein sangat diperlukan oleh tubuh untuk membina tisu dan otot. Tetapi, tanpa tambahan pengambilan kalori #1 di atas, ia mungkin berakhir dengan menjadi stok lemak berlebihan di dalam tubuh.

RDA (Recommended Dietary Allowance) mencadangkan pengambilan protein bagi individu biasa ialah sebanyak 0.8 gram bagi setiap kilogram berat tubuh.

Untuk anda yang terlebih kurus, cuba ambil 1.5 gram atau lebih protein berbanding individu biasa. Contoh berat anda 45 kg, jadi 67 g protein anda perlukan setiap hari untuk menambah berat badan.

Sumber tinggi-protein boleh diambil daripada daging, ikan, produk tenusu, kekacang, soya dan macam-macam lagi. Boleh juga diambil daripada suplemen protein terbaik. Contohnya ; ESP Shaklee


#3 – Jangan Skip Waktu Makan
Misi tambah berat badan tidak sama dengan misi turunkan berat badan.

Jangan hadkan pengambilan diet karbo dan lemak, sesuaikan dengan jumlah kalori yang anda sangat diperlukan. Juga jangan skip waktu makan.

Lebih baik disekalikan dengan kombinasi protein – karbohidrat – lemak dalam diet harian. Ambil 3 kali sehari dan selang selikan dengan snek sihat tambahan yang menyihatkan jika perlu.

#4 – Pilih Makanan Yang Padat Dengan Tenaga Tetapi bukan Junk Food
Mengambil makanan yang padat dengan tenaga (energy dense food) atau kalori dalam satu hidangan amat penting dalam misi tambah berat badan.

Masalah ini biasanya tidak lari dengan pilihan pelbagai makanan segera (junk food) yang tidak cukup kalori dan tidak menyihatkan.

Buang option pilihan ini, ambil snek yang lebih sihat seperti:

1. Buah-buahan kering : Kurma, buah tin kering, kismis, buah prun dan sebagainya.
2. Kekacang : Kacang badam, walnut, kacang cerdik (pistacio), kacang gajus dan sebagainya.
3. Produk Tenusu : Susu segar, yogurt, keju dan sebagainya
Bijirin : Roti whole grain, biskut bijirin, oat, beras perang dan sebagainya
4. Ubi keledek: Keledek putih, keledek merah, ubi kentang dan keladi
5. Minyak & Lemak: Minyak zaitun, minyak ikan omega-3 dan minyak avocado.

#5 : Makan Sedikit Tetapi Kerap
Anda mungkin mengalami masalah kurang selera makan atau kerap terlupa waktu makan.

Untuk atasi masalah ini, anda boleh mengambil portion makanan yang sedikit tetapi kerap. Bawa makanan bersama anda jika perlu.

Elakkan junk food, tapi pilih makanan yang lebih sihat, kaya dengan protein, padat dengan tenaga dan cukup nutrisi.

#6 :  Kerap Amalkan Senaman
Senaman dapat membantu membakar kalori untuk pembentukan otot. Lakukannya sebagai rutin 4 – 5 kali seminggu.

Kita tidak mahu kumpul lemak-lemak berlebihan di dalam tubuh, tapi kita mahu tubuh kita fit dengan otot semasa proses menambah berat badan.

Selepas bersenam, ambil semula kalori tambahan seperti dalam tips #1 untuk menggantikan kalori yang telah hilang. Begitulah seterusnya untuk menambah berat badan secara sihat.

#7 : Ikut Panduan Piramid Makanan
Makan dengan portion dan cara yang betul. Piramid makanan dapat membantu perkara ini.

Kurangkan pengambilan gula, lemak dan minyak dalam makanan. Tumpukan kepada sumber kalori, protein, vitamin dan karbohidrat sihat.

#8 : Ambil Vitamin & Suplemen Tambahan
Vitamin dan suplemen adalah salah satu cara untuk menaikkan berat badan secara cepat dan berkesan.

Ia dapat membantu memenuhi lompong-lompong nutrisi yang tertinggal akibat masalah yang dialami akibat kekurangan berat badan.

Namun, masalah kurang selera makan sering menggagalkan misi ini. Sukar untuk mendapatkan jumlah kalori tambahan yang sangat diperlukan.


Nak tahu vitamin & suplemen yang sesuai untuk naikkan berat badan?


Boleh whatsapp mama Adam okay? insyaAllah saya akan bantu anda !

Nak Order?
Nak beli vitamin Shaklee atau anda ada persoalan? Boleh WhatsApp Mama Adam. Klik 016-4707 083. Mama  sedia membantu anda untuk meningkatkan tahap kesihatan anda.

Anda boleh klik imej dibawah jika ingin terus membeli dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda. Sangat mudah!



Untuk pembelian harga ahli, anda boleh daftar menjadi ahli Shaklee. Klik imej di bawah



Nur Ain Binti Ibrahim
SMS/WhatsApp: 016-4707083
Facebook: Nur Ain Ibrahim
Instagram: @aien.shaklee

#TipsGemuk #TipsnaikBeratBadan #TipsKurusShaklee #ESPPromoApril #ESPMurah #ShakleePenang #CODShakleePenang #ShakleeStudent #SetGemuk #ShakleePreloved

Monday, April 16, 2018

Atasi Susu Badan Cair Punca Bayi Tidak Kenyang

April 16, 2018 0 Comments
Betul ke ESP Shaklee boleh jadi milkbooster? YES. Mama Adam sendiri dah lalui fasa fasa as bf mum. Dah macam macam 'agen milkbooster' yang mama Adam consume. Asal tengok orang cakap ok, kita cuba. Tapi semua fail 😣.

Mestilah risau kan? Kita nak yang terbaik untuk anak kita. Nak menyusukan sampai 2 tahun. Selagi ada daya kita harus ikhtiar. Sampai lah I found this ESP Shaklee ❤



Bukan setakat susu melimpah, tapi PEKAT tau. Bila susu cair (hindmilk and foremilk) anak cepat lapar dan merengek. Jadi bila consume ESP, penghasilan susu badan lebih pekat. Anak kenyang dan suka hati 😊.


Tapi jangan lupa konsep utama breastfeed adalah Demand vs Supply. Kerapkan menyusu dan pam susu if di tempat kerja.



Kandungan susu ibu sebenarnya adalah tinggi protin dan kalsium. Mungkin disebabkan ibu masih lemah dan tak mendapat makan yang cukup, bekalan protin berkurang. Jadi ESP yang mengandungi protin tulen ni sangat berkesan sabagai MILK BOOSTER.



Fungsi protin untuk bayi sangat banyak. Protin membina sel-sel badan dan otot. Jadi pentinglah protin yang ibu ambil tu cukup dan berkualiti.
2 Bahan Yang Membantu Penyusuan ialah ESP mengandungi KALSIUM dan Vitamin B.


Fungsi Kalsium untuk ibu menyusu dan bayi
Ibu-ibu mesti tahu, kalsium penting untuk tumbesaran bayi kita. Mana nak dapat supply kalsium kalsium tak dari susu ibu. Kalau ibu pun tak cukup, bayi terjejas, ibu sendiri turut terjejas. Mudah sakit badan, gigi tak kuat, bayi boleh terbantut. Jadi dalam nak tambah susu badan tu, penting juga cukupkan bekalan kalsium untuk diri.
Fungsi Vitamin B untuk ibu menyusu dan bayi
Vitamin B penting untuk pembinaan sel darah merah juga mengawal saraf. Vitamin B juga membantu elak meroyan dan kawal stress. Jadi, ibu dapat menyusu dengan tenang dan menghasilkan susu lebih banyak.
Vitamin B juga sebenarnya berfungsi convert makanan kepada tenaga. Tip paling penting untuk tambah susu badan adalah ibu itu sendiri sihat, bertenaga dan mood happy !
ESP shaklee diambil setiap hari dengan mudah iaitu dengan mencampurkan 2 sudu ESP di dalam air kegemaran seperti air jus, air milo, air susu kurma (the best!). 


Nak Order?

Nak beli vitamin Shaklee atau anda ada persoalan? Boleh WhatsApp Mama Adam. Klik 016-4707 083. Mama  sedia membantu anda untuk meningkatkan tahap kesihatan anda.

Anda boleh klik imej dibawah jika ingin terus membeli dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda. Sangat mudah!



Untuk pembelian harga ahli, anda boleh daftar menjadi ahli Shaklee. Klik imej di bawah



Nur Ain Binti Ibrahim
SMS/WhatsApp: 016-4707083
Facebook: Nur Ain Ibrahim
Instagram: @aien.shaklee

#ESPShaklee #ESPasMilkbooster #SusuMelimpah #SusuPekat #MilkboosteribuMenyusu #ESPMurah #AgenShakleePenang #CODPenang #ShakleeStudenr #ShakleePulauPinang #ShakleePreloved

Sunday, April 15, 2018

5 Keistimewaan dan Manfaat ESP Shaklee Yang Perlu Anda Tahu!

April 15, 2018 0 Comments

Kuasa Protein untuk Tenaga Lebih Lama
Kebanyakan orang tidak dapat mengekalkan tenaga atau stamina mereka sepanjang menjalani kehidupan seharian. Tingkatkan tenaga harian anda dengan minuman protein kami yang mempertingkatkan TENAGA-stamina anda. Protein soya berasaskan tumbuhan untuk tenaga yang lebih lama.
Protein adalah seperti blok yang membina tubuh anda, seperti batu bata yang membina rumah anda. Ia memainkan peranan penting bagi setiap fungsi tubuh untuk pertumbuhan and perkembangan. Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder adalah makanan lazat yang kaya dengan kalsium dan protein.

5 KeISTIMEWAAN Shaklee
  • Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).
  • Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol*.
  • Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.
  • Membekalkan 9 asid amino.
  • Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

1. Rahsia Awet Muda / Anti Penuaan
Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan memperkuat otot bagi memastikan kita sentiasa bertenaga. Kandungan yang terdiri daripada Asid Amino membina dan memperkuat otot tubuh, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan kelenjar. ESP juga mengandungi 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain.


2. Mempertingkat Fungsi Hormon Wanita
Khasiat berikutnya adalah untuk mempertingkat fungsi hormon wanita. Ramuan yang ini terdiri dari kacang soya. Kacang soya adalah tumbuhan yang kaya dengan isoflavon yang berfungsi sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dalam darah disamping mencegah osteoporosis dan penyakit jantung. Ia juga baik untuk mencegah gejala ‘hot flashes’ sebelum menapous dan membantu mencegah kanser serta anemia.

 3. Rahsia Kulit Cantik Dan Anjal
Bagi wanita yang mementingkak kecantikan kulit. Anda disarankan untuk mengamalkan pengambilan ESP. ESP merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan dan bertindak sebagai agen anti-penuaan. Mengembalikan keanjalan kulit supaya kulit kekal cantik dan gebu. Di samping memperkuat otot sekaligus mempercepat pemulihan luka dan menghilangkan parut.

 4. Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki
Genistein yang terkandung dalam kacang soya telah dibuktikan mempunyai keupayaan bagi mencegah pertumbuhan dan menghalang sel kanser darip merebak. Ia berfungsi dengan memusnahkan radikal-radikal bebas dalam sel-sel tubuh kita sebelum radikal bebas sempat bermutasi daripada DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga melindungi dan menjaga rahim dan ovary serta kitaran haid dan prostat.

5. Memulih Dan Memberi Tenaga Segera Untuk Individu Aktif
Salah-satu rahsia yang menjadi pilihan kebanyakan para pembeli adalah kerana ESP Shaklee terbukti berkesan dalam memulih dan member tenaga segera untuk individu yang aktif, ibu menyusu, wanita bekerjaya yang sibuk dan mereka yang mempunyai gaya hidup yang lasak. ESP membekal tenaga segera dan meningkatkan sistem imun sekaligus memulihkan kepenatan, mencegah migrain, insomnia dan gejala stress yang disebabkan kemurungan, kebimbangan, ketakutan, tekanan kerja dan sebagainya.

6. Jawapan Kepada Masalah Pigmentasi
Ramuan utama ESP Shaklee adalah kacang soya. Kacang soya atau nama saintifiknya Glycine Max dianggap salah-satu daripada 7 “super-foods” yang wujud di dunia. Hasil kajian para saintis telah membuktikan lecithin dalam soya dapat melancarkan peredaran darah, menyahtoksin bahan buangan sel dan lain-lain. Fungsi lecithin soya ini juga melambatkan proses rambut beruban, menyelesai masalah keguguran rambut dan keadaan rambut yang kusam. Disamping mencegah masalah pigmentasi dan kulit berjeragat.

 7. Meningkatkan Keupayaan Memori
Semakin meningkat usia seseorang bermakna daya keupayaan untuk mengingat akan menurun. Keupayaan memori seseorang memang berkadar langsung dengan peningkatan usia. Pengambilan ESP Shaklee secara konsisten akan dapat mempertingkatkan keupayaan daya ingatan. Kacang soya mengandungi isoflavones yang bertindak sebagai penerima atau perangsang estrogen dalam otak manusia, terutama dalam hippocampus iaitu kawasan penting untuk memori manusia.


Tahukah Anda?
Dr. Forrest C. Shaklee mencipta formula protein soya isolat pertama pada tahun 1961.

Yang best ESP Shaklee bulan April ni ada Promosi harga terlajak murah! Murah berbaloi sebagai persiapan Ramadhan anda. Tunggu apa lagi? Grab cepat tau πŸ˜‰

Nak Order?
Nak beli vitamin Shaklee atau anda ada persoalan? Boleh WhatsApp Mama Adam. Klik 016-4707 083. Mama  sedia membantu anda untuk meningkatkan tahap kesihatan anda.

Anda boleh klik imej dibawah jika ingin terus membeli dengan menggunakan kad kredit atau kad debit anda. Sangat mudah!



Untuk pembelian harga ahli, anda boleh daftar menjadi ahli Shaklee. Klik imej di bawah


Nur Ain Binti Ibrahim
SMS/WhatsApp: 016-4707083
Facebook: Nur Ain Ibrahim
Instagram: @aien.shaklee

#ShakleeMurah #PromosiESPShaklee #ESPPreloved #ShakleePenang #ShakleePulauPinang #AgenShakleePenang #5ManfaatESP #ShakleeStudent #ESPNonGMO #ESPSelamat #CODPenang